BLBEC k VEČEŘI

autor: francis veber

nositelem práv: DILIA

PREMIÉRA 1.7.2011                                                                      VSTUP DO FOTOGALERIE

 

Režie ( šéfkuchařka):
Eva ANDĚLOVÁ
Obsazení (servírované menu):
82 kg Pierre Brochant Martin SOUDSKÝ
110 kg Francois Pignon Fanda HOS
60 kg Christine Eva SOUDSKÁ
64 kg Marléne Irena VINŠOVÁ
72 kg Leblanc Jirka KAISER
72 kg MUDr. Archambaudová Alice KUNDRÁTOVÁ
95 kg Kůň (Cheval) Míra LETAFKA
Inspice (pomocná kuchařka):
Jana LETAFKOVÁ
Přejeme Vám 120 minut dobré chuti.

V zemi galského kohouta se nerodí pouze vynikající víno a skvělé sýry.
Snad díky pohnutým dějinám je Francie zemí, která rodí i znamenité
komedie. Přinášíme vám jednu z nich, již námi šestou nastudovanou
komedii, komedii plnou omylů, nedorozumění, gagů a vášní s mravoličným
koncem.
Pierre Brochant má s přáteli podivuhodný zvyk. Každý týden pozvou na
večeři nějakého prostého, respektive hloupého člověka a celý večer se
potom baví na účet tohoto „blbce“ či „trouby“, aniž by dotyčný věděl, že se
mu společnost vysmívá. Dalším takovým obětním beránkem má být i
Francois Pignon, jehož největší zálibou je výroba různých modelů ze sirek.
Obvyklý večírek se ovšem nekoná. Situace se podle pravidel situační
komedie zamotává, když Pierrovi oznámí jeho žena Christine, že jej opouští.
Na pomoc nešťastnému manželovi zůstává pouze jednoduchý Francois,
jehož vinou se do děje připlete spirituálně šílená milenka Marléne, škodolibý
přítel Leblanc a dokonce kontrolor daňového úřadu Kůň (Cheval).
Mistrně vybudovaná zápletka s jiskrnými dialogy pochází z pera
francouzského autora Francise Vebera, který je známý i jako filmový autor a
režisér, jenž za tento zfilmovaný scénář obdržel Césara